Een goed ontwerp staat voor jarenlang tuinplezier. Voordat u begint met de aanleg van de tuin is het van belang om uw wensen vast te leggen in een tuinonwerp. In het ontwerp kunnen alle aspecten worden meegenomen zoals beplanting, verharding, verlichting, beregening en eventueel een waterpartij. Ook wordt gekeken naar de stijl van de bebouwing en afmetingen van de tuin.  Het ontwerp kan zo uitgebreid maar ook juist zo eenvoudig mogelijk worden uitgevoerd. In een vrijblijvend gesprek kunnen we uw tuinplannen bespreken.

Beplantingsplan

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is het beplantingsplan. In de meeste tuinen is het beplantingsplan zeer belangrijk voor het verkrijgen van de gewenste sfeer. Een beplantingsplan maken is vakwerk. De beplanting moet goed aansluiten bij het ontwerp. Elk type beplanting kan op zijn eigen manier iets bijdragen aan de tuin. Denk allereerst goed na over de volgende zaken:

  • moet de beplanting inkijk blokkeren?
  • moet de beplanting de tuin in ruimtes verdelen?
  • op welke plek wil je veel bloemen?
  • op welke plek moet de beplanting altijd netjes zijn?
  • moet de beplanting makkelijk te onderhouden zijn?

Samen met u kunnen we een compleet plan opstellen voor uw beplanting, herbeplanting of juist het uitdunnen van de beplanting.